Doneer
[layerslider id=”1″]

Wat doen we

Wat doen we?

Stichting Abrazos beoogt de situatie van kinderen met autisme en hun gezin in de Peruaanse stad Cusco te verbeteren. Dit doen we door overdracht van kennis en ervaring zodat men autisme kan herkennen.  We zetten een goede begeleiding op en bieden passende ondersteuning.  Abrazos richt zich daarbij op de kinderen zelf, op hun ouders en familie, op onderwijzend personeel, artsen en andere hulpverleners. In de komende jaren streven we naar verbinding met de universiteit in Cusco  en met maatschappelijke en overheidsinstanties om onze behandelmethodiek bekendheid te geven en erkenning te verwerven. Dit om de weg te bereiden voor financiering in Peru zelf.

Onderstaande film laat zien wat we doen. De film is gemaakt in Cusco op locatie en ingesproken door Willeke Brouwers, projectleider en teammanager bij Abrazos in Cusco.

 

Waarom in Cusco?

De oudste dochter van Titus Bovenberg oprichter, die zelf ruim 8 jaar in Cusco woonde, heeft autisme en werd in Cusco geboren. Titus en zijn vrouw ervoeren wat het betekent om als ouder te ontdekken dat je kind een ontwikkelingsstoornis heeft. De vruchteloze zoektocht in Peru om deskundige hulp te vinden voor hulp aan je kind en hoe je als ouder kunt helpen was aanleiding om “iets” te willen doen. Titus en Willeke Brouwers vonden elkaar op hun missie een project voor deze kinderen in Zuid-Amerika op te zetten. Willeke als inhoudsdeskundige en Titus  richtten de Stichting Abrazos op. In oktober 2007 is Willeke gestart met het project in Cusco om de situatie van kinderen met autisme en hun gezin in Cusco te verbeteren

De webpagina met adres gegevens van Asociaciòn Abrazos in Cusco – voor als u toevallig in de buurt mocht zijn is:

www.abrazos-autismo.com/