Doneer

Acties voor Abrazos

Acties voor Abrazos

Op vrijdag 20 april 2018 werd door Wayra een Sponsorloop op de Dijkwerkers, een kleine basisschool in West- Friesland georganiseerd. Wayra, geboren in Cusco woont nu met haar moeder in Wervershoof Samen met haar moeder Maaike Rootlieb heeft ze in alle klassen gepresenteerd over de begeleiding door Abrazos van kinderen met autisme in Peru. Daarvoor had ze zelfs haar mooie Peruaanse klederdracht aangetrokken. Wat een succes! Veel kinderen hebben de rondjes gerend en € 1.150,62 opgehaald.  SponsorloopDe gehele opbrengst is voor het Sociale Pakket. Families die niet het volledige tarief voor de autisme begeleiding kunnen betalen kunnen een beroep doen op dit fonds. Hiermee kunnen ook de minder draagkrachtige Peruanen begeleiding krijgen. Maaike, Wayra en alle schoolgenootjes: heel erg bedankt voor deze geweldige actie!

 

 Asociacion Abrazos 10 Años

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan in 2017 hebben we een jubileum pen ter beschikking. Deze pen is te verkrijgen door  € 10,– te doneren. Meer DSC_0104mag natuurlijk ook! Laat uw adres achter op de donatiesite en er is er één van u! De actie is afgesloten en heeft na aftrek van kosten € 280,– opgeleverd.

Doneer een tientje en ontvang de jubileum pen!

 

 

 

 

Festival des Postres Cusco 2016

Deze actie in Cusco kunt u natuurlijk ook in Nederland organiseren! Opbrengst ruim Soles 1.000  (bijna €300)

fdp-1fdp-4

https://www.facebook.com/Stichting.Abrazos/photos/?tab=album&album_id=1291970347543416

 

 

Speelgoedactie 2016/2017 en kerstkaartenactie 2016

We hebben altijd speelgoed nodig voor onze spelo’theek in Cusco en voor de inrichting van de foto_slider_2buitenplaats (loopfietsen, driewielers, materiaal voor de hindernisbaan).  Speelgoed is belangrijk voor hun ontwikkeling, het bevordert de concentratie en we stimuleren het samenspelen. We willen verder de allerarmsten met hun broertjes en zusjes blij maken.  Wil je deze kinderen helpen maak dan € 10 over via onderstaande veilige betaal link:  http://www.geef.nl/actie/1-speelgoedactie-kinderen-autisme-peru

Opbrengst per december 2016 € 300.

 

 

En een kerstkaartenactie 2016 (6 stuks voor € 5) mogelijk gemaakt15351075_1159428530759835_6278032393248964608_n door van der Pluim Haard en Schouw te Oosterhout http://www.geef.nl/actie/kerstkaarten-autisme-kinderen-peru

Opbrengst € 455.

 

 

 

 

 

 

Jaarlijkse Bridgedrivebridge

Een jaarlijks terugkerende actie is de Bridgedrive in Fijnaart. Deze actie heeft van 2009 t/m 2015 € 32.400 opgebracht.  Dat is een jaargemiddelde van € 4.600! De bridgedrive  is daarmee de meest succesvolle en langstdurende actie. De organisator is Wiedi de Kok en nu Bert de Kok

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

De actie van november 2016 was een groot succes! Dankjewel Bert voor de perfecte organisatie en de deelnemers voor de prachtige opbrengst van € 3.250!

 

 

 

 

Scholenactie

In voorbereiding is een aantal pilots in 2017 voor acties bij scholen. Daartoe is een set van voorlichtingsmateriaal in ontwikkeling om de actie te ondersteunen.

 

Schenken en Nalaten 2016

1

Abrazos heeft geadverteerd in Schenken en Nalaten aan Goede Doelen. Deze uitgave van Martini Media B.V. (november 2016) vindt jaarlijks zijn weg naar alle notaris kantoren en voor het eerst dit jaar naar verpleeg en verzorgingstehuizen. De oplage is ca. 15.000 exemplaren. http://www.advertentie-bureau.nl/portfolio/

De advertentie beslaat één pagina en bevat 8 foto’s van Daniel Maissan uit 2014. 2De foto”s zijn de afgelopen maanden gepubliceerd op de facebookpagina van Abrazos. Elders op deze site vindt u ze als nieuwsbericht met een kort schets van de situatie, van de begeleiding en hoe het nu is met het gezin en met ons cliëntje.

 

 

Sponsor fietstocht 2015

In 2015 hebben Johan Schepers (bestuurslid van Abrazos) en zijn zwager Olav Leijnse een fietsactie gevoerd. Ze vertrokken op 8 mei van Breda naar Santiago de Compostela. Johan Schepers fietsactie
Ze fietsten door naar Porto voor de terugvlucht. In totaal reden zij ongeveer 3.100 kilometer in 6 weken. De actie leverde € 3.800 op voor Abrazos, bijeen gebracht door collega’s, familie, vrienden, buren en relaties en kwam volledig ten goede aan de Stichting.

foto: @ Ellen van den Brandt (2015)

https://www.facebook.com/johan.schepers.31/media_set?set=a.1110553395731197.1073741834.100003296409012&type=3

 

Een aantal bedrijven was bereid tot sponsoring. Dit zijn:

Colijn Solutions, ICT advies, Alphen aan de Rijn –  Wob Rombouts, Inkoop en aanbestedingsadvies, Rotterdam –  JPG b.v. management consultant, procurement strategie –  Wesdijk tuinmeubelen Barendrecht – Mind Academy –  Zicht advies, financieel, verzekeringen, hypotheek –  Kapsalon Papillot Leek –  Deco Home Barendrecht –  Lexus fa. van Dorst Breda –  Hiemstra Sport Barendrecht   Van der Valk Hotel Ridderkerk –  Modernista, lichtontwerp Rotterdam

Zelf een actie starten voor Abrazos?

Iedereen (particulieren, bedrijven, verenigingen en scholen) kan en mag een actie bedenken en op deze wijze Stichting Abrazos financieel ondersteunen.

Abrazos is ontzettend dankbaar voor alle particulieren, bedrijven, verenigingen en scholen die geld inzamelen voor de stichting. De inzamelacties kunnen met een bericht en/of foto en/of logo van uw bedrijf/school op de website en de facebookpagina geplaatst worden.

Acties voor Abrazos:

Particulieren

 • Geld inzamelen tijdens een gelegenheid, denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, geboorte, een jubileum of trouwfeest
 • Sponsoring bij een sportieve prestatie, bijvoorbeeld het lopen van de vierdaagse of marathon (tip: koppel deze aan de www.geef.nl/actie module voor een snelle en veilige betaling zonder veel rompslomp)
 • Spullen verkopen op een (vrij)markt
 • Een actie bedenken via de geefgratis module (voorbeeld http://www.geef.nl/actie/fietstocht-voor-abrazos)

Bedrijven/verenigingen

 • Geld inzamelen tijdens een gelegenheid
 • Als bedrijf een sportieve prestatie / evenement organiseren en de opbrengst bestemmen voor een goed doel: “Geef kinderen met autisme in Peru een kans en haal ze uit hun isolement”.
 • Als bedrijf elk gedoneerd (waarde van een) kerstpakket verdubbelen..

Scholen

Ook scholen kunnen natuurlijk deze acties voeren.
 De medewerkers van Abrazos kunnen een presentatie geven over het werk dat stichting Abrazos in Cusco doet. De presentatie kan gebruikt worden als introductie voor een actie van de school waarvan de opbrengst aan Abrazos gedoneerd wordt. De kinderen leren iets over autisme en kunnen gemotiveerd worden om zich extra in te zetten voor de actie!
Om Abrazos te informeren over een geplande actie of om samen met Abrazos een actie op te zetten, neem contact op met info@abrazos.nl. Willeke Brouwers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Een verslag en/of een foto van de actie kun je mailen naar info@abrazos.nl.

Een idee opdoen voor een activiteit?

in de praktijk is gebleken dat met het organiseren en/of deelnemen aan een evenement de hoogste opbrengsten zijn te behalen. Evenwel veel kleine acties dragen ook bij!

 • Cheque van Snuffelpand Ridderkerk (Vrouwen voor de vrede) (opbrengst € 2.500)
 • Vrijmarkt (Koningsdag)
 • Inzameling netwerk Autisme Amstelland en Meerlanden
 • Kraam Abrazos autismemarkt
 • Actie op school
 • Nieuwjaarsactie
 • Collecte tijdens kerstconcert
 • Kerstmarkt
 • Sponsoring deelname Vierdaagse van Nijmegen
 • Sportmarathon organiseren – Opbrengst inschrijving
 • Fietstocht organiseren
 • Vogelkransen/taarten maken en verkopen
 • Koningsdagverkoop van appelflappen en souvenirs