Doneer
Nieuws

Eindejaars nieuwsbrief 2012

Published on 15 januari 2015 under 2012

Het einde van het jaar,
Het einde van een jaar is altijd een goed moment om de balans op te maken…
Wat hebben we allemaal gerealiseerd dit jaar? Wat hebben we goed gedaan? Wat hadden we beter kunnen doen? Wanneer het team van Abrazos terug kijkt op 2012 kunnen we zeggen dat het een goed jaar is geweest!
We hebben 47 nieuwe gezinnen leren kennen, dit zijn er 12 meer dan we ons ten doel hadden gesteld. We kennen nu in totaal 143 gezinnen waarmee we meer of minder intensief samenwerken.
We hebben een mooi pand in bruikleen gekregen van Stichting Huize Buitenveldert. Sinds afgelopen vrijdag hebben we ook alle nieuwe meubels ontvangen. Het is prachtig geworden en we zijn allemaal reuze trots op ons eigen pand. De mooie werkruimtes en de zekerheid van het kunnen blijven gebruiken van dit pand geeft ons inspiratie om nieuwe modules te ontwikkelen.
Het team is uitgebreid met 2 nieuwe werknemers en hierdoor heb ik kunnen zien hoe de andere therapeuten zijn gegroeid in hun werk. Zij zijn op dit moment in staat om nieuwe collega’s in te werken, uit te leggen hoe ze werken en waarom ze dat doen. Ze kunnen vragen beantwoorden en tips geven over hoe om te gaan met moeilijke situaties.
In september zijn we begonnen met intervisie voor
het team, op dit moment hebben we 2 intervisie
dagen gehad. In het begin bleek het nog lastig te zijn
om kritische vragen aan elkaar te stellen. Interessant om te zien welke invloed cultuur en gewoontes hebben op ieders gedrag en denkwijze.
Zijn we in Nederland gewend om te vragen wat we willen en om onze mening overal te verkondigen, hier is er veel meer angst om het vertrouwen te beschadigen of de ander pijn te doen en daarom maar niets te zeggen. Heel bijzonder en leuk om te zien hoe een team zich kan ontwikkelen in 1 dag in bijvoorbeeld kritische vragen te stellen. Nog veel leuker om tijdens de vervolgdag vast te kunnen stellen dat de therapeuten echt keihard hebben gewerkt aan hun persoonlijke leerdoelen en ook echt vorderingen hebben gemaakt. Dat beloofd veel moois voor de toekomst!

In 2012 hebben we ook veel bezoek mogen ontvangen; In januari is Wiedi de Kok samen met haar zus Roelanda geweest en heeft mooie foto’s gemaakt van ons werk.
 In juli heb ik mijn broer mogen ontvangen en hem kunnen laten zien wat we in deze 5 jaar hebben opgebouwd.
 Femi Foundation heeft ons in oktober een bezoek gebracht, het team heeft voor hen een presentatie gegeven over het werk. Omdat het toch lastig is om
bezoek mee te nemen naar de gezinnen zijn we met de bezoekers van Femi aan het werk gegaan alsof zij de kinderen met autisme in het gezin waren. Dit was voor iedereen erg leuk en leerzaam.
Helaas hebben we sommige activiteiten niet kunnen realiseren, dit omdat de dekking van de begroting laat (augustus) rond was. U allen weet wat de reden hiervan is, door de teruggang van de economie is het lastiger om geld te krijgen voor ontwikkelingshulp in het buitenland. Dit is jammer, maar geeft ook weer nieuwe kansen, we zijn nu gedwongen om nog meer na te gaan denken hoe we financieel onafhankelijk kunnen worden van Nederland.
We hebben ons dit jaar gepresenteerd in iedere gemeente van Cusco, bij het ministerie van Onderwijs en Gezondheidszorg. Dit allemaal met het idee om in de toekomst financiële ondersteuning vanuit Cusco te kunnen ontvangen. Dit werk heeft nog geen daadwerkelijke toezeggingen opgeleverd maar we zijn onder weg.
2012, het jaar van ons eerste lustrum, het vijf jarig bestaan van Stichting Abrazos. In mei 2007 is Stichting Abrazos in Nederland opgericht. Ook in Nederland is de stichting enorm gegroeid, we hebben nu een team van vrijwilligers die zich allemaal geheel vrijblijvend inzetten voor Abrazos op het gebied waar zij goed in zijn.
Ik kan alleen maar blij en dankbaar zijn dat deze groep met vrijwilligers blijft groeien, want ondanks onze grote plannen voor de toekomst…………..daar zijn we nog niet en we hebben uw steun nog heel hard nodig!
Ik ben dan ook erg blij met het initiatief van Jan Brouwers om ons 5-jarig lustrum een gouden randje te geven. Hij is, samen met een grote groep vrijwilligers, verschillende activiteiten aan het organiseren bij Café Stroop in Bosschenhoofd. Op 20 december start daar het ‘Abrazos Charity Festijn’ met een Schilderijen Tentoonstelling om pas op 27 januari te eindigen…

Zie op de website www.cafestroop.nl voor het complete programma. {rechts bovenaan staat ons logo waar je op kunt klikken}
Waar ik extra uw aandacht voor wil vragen:
 Op vrijdag 25 januari wordt er een Charityavond voor Abrazos georganiseerd met o.a. een optreden van de live coverband “So Far So Good”! 
Op zondag 27 januari is er een heel gevarieerd programma georganiseerd met o.a.
een workshop drummen voor de liefhebbers door Wim Bakkers, cabaret, voor de kinderen pizza bakken in de keuken van Café Stroop, doorlopende verloting, een heerlijke relaxmassage, muzikale aankleding door o.a. de gitaarschool Toon v/d Maagdeberg en nog veel meer!
Voor iedereen die het nog niet wist………..ik ben er ook! Ik kom net voor kerstmis aan in Nederland om kerst te vieren met mijn familie, die ga ik weer zien na 15 maanden en daar kijk ik erg naar uit.
In januari ben ik nog in Nederland zodat ik presentaties kan geven, nieuw werkmateriaal kan ontvangen en onze belangrijke contacten persoonlijk op de hoogte kan brengen van onze werkzaamheden.
Mocht u nog interesse hebben in een presentatie dan kunt u mij schrijven: willekebrouwers(apestaartje)hotmail.com
Ik wil u namens het hele bestuur van Abrazos en het team in Cusco heel hartelijk bedanken voor uw belangstelling en donaties. Zonder u zouden wij ons doel niet kunnen verwezenlijken, dank u wel!
U allen fijne feestdagen en alle goeds voor 2013 toegewenst!
Un Abrazo
Willeke Brouwers, Projectleider Abrazos in Peru.

Tagged: , ,