Doneer
Nieuws

Goed nieuws, mooi nieuws en verdrietig nieuws

Published on 15 januari 2015 under 2014

Het was een enerverend en ook heel verdrietige periode voor Abrazos. Terwijl er gesleuteld werd aan zowel het dak van ons pand als aan de deskundigheid en ontwikkelingen van het team hebben we afscheid moeten nemen van onze ambassadeur in Nederland, Wiedi de Kok, die na een lange periode van ziekte is komen te overlijden.

Renovatie

De afgelopen maanden was het winter in Cusco, wat ook gelijk betekent dat het de ‘droge tijd’ is en dus niet hoort te regen. Hiervan hebben we gebruik gemaakt door het onderhoud uit te voeren aan het pand. Ondanks de volledige vervanging van het dak vorig jaar rond deze tijd, hadden we nog steeds grote en ernstige lekkage op sommige plekken.
Daarnaast lijdt de verf ook erg door het klimaat hier in Cusco en was deze er op veel plekken helemaal af gesprongen.

Na een paar weken hard werken is er grote vooruitgang gemaakt. Alle plastic ramen zijn nu vervangen voor glazen ramen met minder risico op lekkage, maar daarnaast maakt het ook echt veel minder herrie als het regent. Dit laatste is weer erg fijn voor onze klanten, nu kunnen we doorpraten ook al regent het tijdens het begeleidingsgesprek.

Stichting Huize Buitenveldert, opnieuw ontzettend bedankt voor deze geweldige verbetering aan ‘ons’ pand!

In de vorige nieuwsbrief schreef ik dat het team van Abrazos soms moeilijke momenten doormaakt. Tijdens de trainingsdagen in Thumi zijn er knelpunten duidelijk geworden en hebben we doelen gemaakt voor verbetering. Deze doelen zijn nog niet bereikt maar ik kan wel zeggen dat ieder teamlid hier keihard voor aan het werk is!Twee andere nieuwtjes uit het team;

Pamela is moeder geworden van een gezonde dochter Luciana. Kelly is afgelopen vrijdag verloofd en zij gaat volgend jaar trouwen.

Het verheugt me te kunnen vertellen dat de oudervereniging een nieuwe start aan het maken is. Drie moeders die met hun zonen problemen ondervinden op school zijn door gegaan om zich in te zetten voor verbeteringen van het onderwijs voor hun kinderen. Zij hebben zich voorgesteld bij zowel DIRESA (ministerie van onderwijs) als bij de Defensoria de Pueblo (instantie die opkomt voor het recht van elk kind op goed onderwijs). Bij beide instanties zijn zij enthousiast ontvangen en willen graag verder samenwerken met hen. Andere ouders zijn hierdoor opnieuw gemotiveerd geraakt, precies zoals we graag wilden!
Op dit moment is er een nieuw bestuur samengesteld en zijn er meer ouders aangesloten bij de verschillende commissies. Het zich organiseren en tot afspraken komen blijft moeilijk maar er is vooruitgang! Natuurlijk blijft Abrazos hen helpen maar we nemen steeds meer de adviserende rol in.

Overlijden van Abrazos Ambassadeur Wiedi de Kok

Tot op het allerlaatste moment heeft zij gedacht aan steun voor Abrazos en gedaan wat in haar vermogen lag. Tijdens haar afscheidsdienstwas de opbrengst van de collecte voor Abrazos. Nog nooit heeft de kerk zoveel geld opgehaald, Wiedi heeft volledig in haar eigen stijl afscheid genomen, wat zou ze ontzettend trots zijn geweest op  deze opbrengst: € 3007,55!!!!!!!!

Geweldig, dank aan alle gulle gevers die dit mogelijk hebben gemaakt!

Een abrazo,

Willeke Brouwers

Projectleider Abrazos in Peru.

 

Op dinsdag 12 augustus is Wiedi overleden. Ze werd 57. Wiedi heeft haar rol als ambassadeur van Abrazos tot het laatst toe met voor ons bijna onvoorstelbaar veel energie en kracht uitgevoerd. Toen Wiedi hoorde over de oprichting van Abrazos, heeft ze zich voorgenomen om voor Abrazos geld in te zamelen. En dat heeft ze gedaan. Vanaf het eerste moment. Met haar enorme enthousiasme en creatieve ideeën heeft ze het elk jaar weer voor elkaar gekregen het belang van ons werk uit te dragen. Daardoor bracht ze grote bedragen voor Abrazos bijeen. Met de giften die zij realiseerde, zorgde ze er voor dat een groot aantal kinderen met autisme in Peru de zorg kregen die ze nodig hadden.

Wiedi was ook de initiatiefnemer voor het opzetten van het netwerk “Vrienden voor Abrazos”. Haar idee was dit netwerk te laten groeien, zoals kringen in het water groeien wanneer je daar een steen in werpt. Het was Wiedi die de eerste steen heeft geworpen. Wiedi, we weten bijna niet hoe we je moeten bedanken voor je warmte, je onvermoeibare inzet en je onvoorwaardelijke steun aan mij en aan Abrazos. Dank je wel. Voor alles wat je deed voor Abrazos. En voor de kinderen in Peru die het zo nodig hadden. We zullen je nietvergeten. Jouw naam zal altijd verbonden blijven aan Abrazos.

Tagged: , , , ,