Doneer
Nieuws

Nieuwsbrief Stichting Abrazos september 2012

Published on 15 januari 2015 under 2012

Alleen al aan de tijd dat het geleden is dat we een nieuwsbrief hebben verstuurd kunt u een indruk krijgen van de drukte die we hier hebben gehad.
Door de aankoop van het nieuwe pand is er voor ons een hele drukke tijd aangebroken. Een verbouwing vraagt veel tijd en energie terwijl daarnaast ons echte werk, de gezinnen, gewoon doorgaat. Op dit moment, september 2012, hebben we onze doelstelling van 35 nieuwe gezinnen al gehaald!
Maar als we straks helemaal over zijn zal

alles snel zijn vergeten en zullen we alleen maar genieten van de mooie ruimtes die we ter beschikking hebben. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we volgend weekeind verhuizen, we houden u op de hoogte!
(foto: overzicht op de patio van de werkzaamheden op dit moment, verven en afwerken)
Als u de verbouwing wilt volgen kunt u het beste even kijken op onze Facebook pagina waar u per maand foto’s kunt zien van de verbouwing. http://www.facebook.com/Stichting.Abrazos/photos

In mei is in Cusco een kunsttentoonstelling aan gekomen van de stichting “Soy autista y Qué”; “Ik ben autist en Wat”. De doelstelling van deze organisatie is om op te komen voor de rechten en belangen van de mensen met autisme. Om veel aandacht te krijgen reizen zij dit jaar met een tentoonstelling van schilderijen gemaakt door mensen met autisme door Peru. 2 Mei zijn ze aangekomen in Cusco en 5 mei hebben zij een congres georganiseerd waarop wij ook waren uitgenodigd om te spreken. Het doel van het congres was om de integratie

van kinderen en volwassenen met ASS te bevorderen. Deze dag waren er 60 geïnteresseerden om naar de lezingen te luisteren.

Leuk om te vertellen dat Pamela haar stage positief heeft afgerond binnen onze organisatie, zij kan nu ook met het afstuderen beginnen. Omdat we in Pamela een goede therapeut zien hebben we haar een contract aangeboden en werkt ze vanaf 1 juli in vast dienstverband bij Abrazos.

Minder leuk om te vertellen is dat Marichely haar functie als psycholoog per 1 september heeft neergelegd omdat het voor haar niet langer meer te combineren was met haar andere baan. Naast haar parttime functie bij Abrazos werkt Marichely fulltime als “coordinadora de inclusión” bij de school Pukllasunchis. Haar functie op de school was uitgereid en daardoor werd het allemaal te veel voor haar.

We hebben haar heel hartelijk bedankt voor alles wat ze voor ons heeft betekend en gedaan en zijn blij dat we haar incidenteel nog voor specifieke projecten mogen vragen.

In juni zijn we begonnen met de eerste opnamen voor onze eigen DVD. Het doel van de DVD is dat ouders zich kunnen identificeren met de verhalen die andere ouders vertellen en de beelden die we laten zien. Stichting Madurodam heeft geld gedoneerd waardoor we dit kunnen bewerkstelligen.

Op dit moment liggen de opnames even stil omdat we toestemming van een school nodig hebben om daar opnames te maken. Dit is vrij lastig omdat we met veel mensen te maken hebben, het is echter belangrijk voor het doel van DVD dus we zetten door.

Kort nieuws van speciale gezinnen:
Claudia: een jonge vrouw van 29 jaar, actrice en directeur van haar eigen theaterbureau heeft contact met ons opgenomen na lang aarzelen. Na alle verschillende diagnoses die ze al te horen heeft gekregen, vele artsen bezoeken en medicijnen herkent ze zichzelf eindelijk in de diagnose autisme en begint ze zichzelf te begrijpen. Het is intensief en heel leerzaam om met haar te werken omdat ze zo intelligent is en zo goed kan vertellen hoe het voor haar is om met autisme in een samenleving als Cusco te leven. Claudia wil een theaterstuk / DVD gaan maken over haar autisme en dat van anderen. Uiteraard willen wij haar hier graag bij helpen!
John: een jongen van 11 jaar die hele dagen thuis zit. Moeder heeft hem 4 maanden naar de kleuterschool proberen te brengen maar het lukte haar niet vanwege het moeilijke gedrag. Dat gedrag is in de loop van jaren niet gemakkelijker geworden en John kan nergens naar toe omdat zijn familie hem niet kan begeleiden. John is een vrolijke, gezonde jongen met veel energie die contacten wil aangaan. Helaas heeft hij niet geleerd hoe en worden zijn contactpogingen anders ervaren; een duw en een klap ipv “Hallo”. Kelly heeft de eer om met dit gezin te gaan werken, moeder kan niet lezen en schrijven en heeft nooit zelf de kans gehad om naar school te gaan. Het gaat een hele klus worden, een praktische en leuke klus want ik weet zeker dat Kelly samen met het gezin van John veel kan gaan bereiken!

Zodra we verhuist zijn en het pand is ingericht breng ik u hiervan op de hoogte. Ondertussen gaan we hier gestaag door want zoals u leest, er is nog werk genoeg!

Un Abrazo,
Willeke Brouwers, Projectleider Abrazos in Peru.

Tagged: , , ,