Doneer
Nieuws

2013 meteen goed begonnen

Published on 15 januari 2015 under 2013

Hier de eerste nieuwsbrief van het jaar 2013 en er is gelijk zo veel te melden dat er een keuze gemaakt is.

In café Stroop hebben in januari verschillende Charity-activiteiten plaats gevonden om het eerste lustrum van Stichting Abrazos te vieren. Zo was er de motortocht, de biljartmiddag, de Charity- avond met live optreden van “So far so good” en als afsluiting de zondagmiddag met live optredends en verschillende workshops. In het totaal hebben al deze activiteiten een opbrengst gegeven van €4100,00, dat is toch een heel mooi begin van het nieuwe jaar!

Wij willen heel hartelijk bedanken alle vrijwilligers die zich zo enthousiast hebben ingezet, daarnaast wil ik extra bedanken Café Stroop waar alle activiteiten hebben mogen plaatsen vinden. Y mi Hermano die het initiatief heeft genomen om dit allemaal op touw te zetten. Allemaal heel erg bedankt!

In Februari met 2 koffers vol met nieuw materiaal terug gereist naar Peru.
Dankzij de donatie van Stichting Madurodam hebben we in 2012 nieuw spelmateriaal aan kunnen schaffen, dank je wel! Andrea, jij ook heel erg bedankt dat je de lange reis met een extra koffer voor Abrazos hebt willen maken.

Marielle Kieboom heeft ons in februari een bezoek gebracht. Ze is met de therapeuten mee geweest om verschillende therapieen te observeren en hen tips te geven hoe de taalontwikkeling van de kinderen gestimuleerd kan worden.

Heel het team heeft deelgenomen aan een training van een hele dag waarin Marielle ons meer heeft uitlegd over de taalontwikkeling in combinatie met autisme . De samenwerking was iedereen zo leuk dat het team haar heeft gevraagd om mee te doen in het expertise team in Nederland en gelukkig heeft Marielle Ja gezegd. Welkom Marielle!

Het team heeft zichzelf ten doel gesteld om in de toekomst zelfstandig te kunnen draaien. Om dit doel te bereiken is er een plan nodig. Op 4 maart is er onder leiding van Coen Bosch hard gewerkt om duidelijkheid te krijgen welke rollen er zijn in het team. Waar liggen de sterke en de zwakke punten in het team?
Er is hard gewerkt deze dag en er is inzicht gekomen hoe het team gericht kan gaan werken naar de zelfstandigheid toe. Op dit moment mag al gezegd worden dat er een evenwichtig team is, heel fijn!

Op 18 maart is de eerste nieuwe groepactiviteit begonnen, een groeps therapie voor kinderen tot 5 jaar. Het doel van de therapie is de kinderen vaardigheden leren die nodig zijn om naar school te gaan. Te denken aan; op je stoel blijven zitten, alleen werken, je eigen lunchpakketje op eten en niet die van je buurman, buiten spelen enz.
De eerste keer was voor de kinderen als voor de ouders en de therapeuten erg wennen. Het afscheid van ouders was voor alle kindjes (en ouders )heel moeilijk en de

ochtend verliep best luidruchtigTrots kan er na alle eerlijkeheid gezegd worden dat de tweede bijeenkomst veel beter verliep (en ook veel rustiger)

Zoals u ziet, wij zijn meteen hard aan de slag gegaan! Dit kunnen we alleen maar doen met u steun, daarom wil Stichting Abrazos alle donateurs hartelijk bedanken voor de steun die we ook weer in 2013 van jullie mogen ontvangen. Muchas gracias!

Un Abrazo Willeke Brouwers

Tagged: , , , ,