Doneer
Nieuws

Abrazos in razend tempo vooruit!

Published on 15 januari 2015 under 2013

In Nederland is de zomervakantie is weer ten einde en in Peru is de korte halfjaarlijkse vakantie ook voorbij. Iedereen heeft de activiteiten hervat en Abrazos is in Cusco gewoon doorgegaan met alle werkzaamheden.
Hoog tijd voor een update want dat is alweer even geleden en er is weer veel gebeurd bij Abrazos in Peru! Abrazos wordt steeds bekender, groter en professioneler. In deze nieuwsbrief een selectie van de gebeurtenissen van de afgelopen periode;

Dinsdag 2 april was het “Wereld Autisme Dag”. Abrazos heeft in samenwerking met Camino Nuevo (school voor speciaal onderwijs) voor de tweede keer een ‘Pasacalle’ , een soort defilé, georganiseerd met als doel de bevolking van Cusco bekend te maken met Autisme.

Vanaf Avenida el Sol, één van de hoofdstraten van Cusco, zijn we in optocht naar de Plaza de Armas gelopen alwaar we een ronde op het grote plein mochten maken en hierna vervolgden we onze tocht naar Plaza Recogijos, een ander hoofdplein van Cusco.
Tijdens de tocht zijn we geïnterviewd door verschillende kanalen van radio en televisie. Naast de ouders van kinderen met autisme en het personeel van Camino Nuevo en Abrazos konden we dit jaar ook rekenen op de deelname van verschillende andere organisaties zoals “Asociación Wiñaypaq”, “DIRESCA”en “Conadis”. Dit zijn andere organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap en het ministerie van speciaal onderwijs.

Feestelijke opening nieuwe pand

Vanaf 15 september 2012 hebben we ons prachtige nieuwe pand al in gebruik maar eindelijk is het er dan ook van gekomen om het officieel te openen. Deze feestelijke aangelegenheid vond plaats op zaterdag 6 april. De leden van de vrijetijdsclub hadden heerlijke hapjes voor ons bereid en er was een expositie waar de kunstwerken, gemaakt door leden van de vrijetijdsclub en de kinderen tijdens de verschillende therapieën, tentoon waren gesteld. Daarnaast hadden we het geluk dat Nancy Flores, een bekende zangeres in Cusco, gratis voor ons wilde optreden! Al met al was het een hele leuke en feestelijk opening!

Oudervereniging

Ook de oudervereniging maakt grote stappen vooruit; op dit moment is de stichting officieel in oprichting. Hiervoor was gedurende een lange tijd niet het benodigde budget beschikbaar waardoor Abrazos in overleg met de ouders heeft besloten een inzamelingsactie op te zetten in de vorm van een groots georganiseerde loterij. De therapeuten hebben zich ingezet om de loten te verkopen en ouders hebben allerlei prijzen beschikbaar gesteld voor de loterij. Zo is er ruim 1000 Sol (ongeveer 270 Euro) ingezameld waardoor de oudervereniging voldoende middelen heeft om zich officieel in te laten schrijven als vereniging en wat kasgeld overhoudt om eerste maanden mee door te komen.

Nieuw dak

Het gebouw was ook hard toe aan vernieuwing van het dak en dit hebben we uit kunnen laten voeren in de halfjaarlijkse vakantie. Pas als het regenseizoen echt begint weten we of we inderdaad geen enkel lek meer hebben maar het ziet er goed uit en we gaan ervan uit dat dit niet het geval is! We hebben dit prachtige nieuwe dak te danken aan Stichting Huize Buitenveldert!!!!!!!

Bezoek van Kentalis

Begin augustus hebben we bezoek mogen ontvangen van de Koninklijke Kentalis, een organisatie gespecialiseerd in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Een afvaardiging kwam op ‘factfinding bezoek’. Het doel van het bezoek was het onderzoeken van de mogelijkheden voor Kentalis om iets te betekenen in het opleiden van de therapeuten van Abrazos op het gebied van Autisme en Communicatie.

Het bezoek is door beide partijen als zeer positief ervaren en tot ieders grote tevredenheid komt de manier van werken heel sterk overeen. Kentalis kan dus zeker iets voor Abrazos betekenen! Er ligt een plan om een training speciaal voor Abrazos te ontwikkelen, wat een enorme bijdrage zal leveren aan de deskundigheidsbevordering van het team in Peru! We hopen nu dat de financiering van dit mooie en grote project gaat rond komen.

Hierover hoop ik u de volgende keer meer te kunnen berichten! Voor nu een Abrazo vanuit Cusco,

Willeke Brouwers

Projectleider Abrazos in Peru.

Tagged: , , , , , ,